Teteringen stelt harde eis: eerst verkeersprobleem Oosterhoutseweg oplossen, dan pas woningen bouwen

Eerst de verkeersdrukte op de Oosterhoutseweg oplossen, dan pas mag er extra gebouwd worden in Teteringen. Die harde eis hebben dorpsbewoners bij het Bredase college en de gemeenteraad neergelegd.

,,Als die voorwaarde voor Prinsenbeek geldt, moet Teteringen gelijk behandeld worden. De situaties zijn vergelijkbaar.” De Teteringenaren hebben hun brief opgesteld naar aanleiding van de presentatie van onderzoeksbureau Sweco eind november. Dat bureau deed aanvullend onderzoek naar de drukte tijdens met name de spitstijden op de Oosterhoutseweg, de route die Breda met Oosterhout verbindt en dwars door Teteringen loopt.

Verslechteren

Volgens de briefschrijvers, Hein Antonissen en Han Olden, is een belangrijke conclusie van het vervolgonderzoek dat er tijdens de spitstijden zoveel doorgaand verkeer over de Oosterhoutseweg rijdt, dat de lokale verkeersafwikkeling in het dorp wordt belemmerd. Volgens de onderzoekers van Sweco zal extra woningbouw – zoals plan Woonakker – de situatie verder verslechteren.

De oplossing voor het mobiliteitsprobleem moet volgens Sweco onder meer gezocht worden in een beter doseersysteem op de verkeerslichten. Maar belangrijker nog is dat met hulp van de gemeente Oosterhout automobilisten over de A27 worden gestuurd.

Volgens Antonissen en Olden, die in de brief stellen ook namens minstens twintig andere verontruste dorpsbewoners te pleiten, zijn de mobiliteitsproblemen in Teteringen vergelijkbaar met de verkeersproblemen in Prinsenbeek. Voor dat dorp is besloten de bouw van zo’n 800 woningen – project Beeks Buiten – uit te stellen tot er een oplossing in zicht is voor de verkeersproblemen.

A27 verbreden

‘In Prinsenbeek is medewerking van het Rijk nodig is om een nieuwe aansluiting op de A16 te realiseren. De oplossing in Teteringen vraagt om medewerking van de gemeente Oosterhout om het verkeer naar de A27 te geleiden en van het Rijk om de A27-Zuid te verbreden’, zo beschrijft het tweetal.

De Teteringenaren eisen daarom gelijke behandeling door gemeente Breda. Ze willen dat de bouwprojecten Woonakker (600 woningen) en Meulenspie (72 appartementen) op de lange baan worden geschoven, tot er een oplossing in beeld is voor de mobiliteitsproblemen in het dorp.

Teteringen - Scheperij

Nieuws & agenda

verkeersstroom Breda Teteringen

Werkzaamheden Espakker en Aanstede – week 18

3 mei 2024

Zie Breda bericht

Lees verder

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder

11 april 2024

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder Vanaf maart is de Middenweg en een deel van de…

Lees verder

21 en 22 juni 2024 – Hittegolf festival

Op vrijdag 21 juni & zaterdag 22 juni 2024 vindt de 3e editie van het…

Lees verder

17 augustus 2024 – Dorpsmaaltijd en -borrel

Hebben jullie de datum al in je agenda staan? 17 augustus is het weer tijd…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!