Maak kennis met Dorpsraad Teteringen

Hoewel Teteringen sinds 1997 onderdeel is van de Gemeente Breda, heeft het dorp altijd haar eigen karakter en identiteit behouden en hiermee ook haar eigen belangen. Om deze blijvend onder de aandacht te brengen bij de Gemeente Breda is de Dorpsraad Teteringen in het leven geroepen.  De Dorpsraad bestaat uit een diverse groep vrijwilligers; betrokken inwoners die zich verbonden voelen met het dorp en samen de schakel vormen tussen de belangen van inwoners, het College van B&W en de Gemeenteraad van Breda. Onze nadruk ligt daarbij op het behoud en verbetering van de leefbaarheid in het dorp.

Park Zuiderhout

Wat doet Dorpsraad Teteringen precies?

• We zijn een klankbord voor inwoners, de gemeente en maatschappelijke organisaties.
  • We geven advies over de directe leefomgeving van de inwoners van Teteringen.
  • We ondersteunen de communicatie tussen ons dorp en de Gemeente Breda.
  • We brengen partners in het dorp samen.
  • We denken actief mee over uitvoering en ontwikkeling van plannen in het dorp.

Met onze website bieden we inwoners, ondernemers en verenigingen in Teteringen een platform waar kennisdeling, ontmoeting en verbinding centraal staan.

Vacatures

Dorpsraad Teteringen is naarstig op zoek naar versterking. Het huidige aantal leden zou verdubbeld moeten worden om aan alle thema's voldoende aandacht te kunnen geven. Naast circa 6 bijeenkomsten per jaar ben je enkele uren per maand kwijt aan dit mooie vrijwilligerswerk.

Heb je interesse? Neem dan contact op via mail: secretariaat@dorpsraad-teteringen.nl

Documenten

Bent u benieuwd naar het beleidsplan en het huishoudelijk reglement van de Dorpsraad? Klik dan hier voor de betreffende documenten:

Beleidsplan Dorpsraad Teteringen 2021

Huishoudelijk reglement Dorpsraad Teteringen 2021

Bestuursleden van de Dorpsraad

Maak kennis met ons diverse en betrokken team van vrijwilligers, die samen het bestuur van Dorpsraad Teteringen vormen en vormgeven. Samen zetten we ons in voor de belangen van de inwoners van ons dorp.

Cornelis Berkhout | Dorpsraad Teteringen

Cornelis Berkhout

Voorzitter | Thema's: Wonen, Ruimtelijke Ordening, Communicatie en Verkeer

Ik koos er in 1997 voor om in Teteringen te gaan wonen omdat mijn zakelijke werkzaamheden zich concentreerden in Breda, maar ik tegelijkertijd heel graag in het buitengebied woon. Mijn favoriete plek in het dorp is dan ook het Cadettenkamp; een prachtige open plek in een bosrijke omgeving, met ruimte voor sport en spel voor alle leeftijden. Ik vind het belangrijk om naast privé en zakelijk ook iets voor de gemeenschap te doen. Als voorzitter houd ik me bezig met de coördinatie van de Dorpsraad en ben ik woordvoerder van de bewoners van ons dorp.

Waar ik echt trots op ben is dat het oude, saaie Willem-Alexanderplein binnenkort wordt omgetoverd tot het groene ‘Willem-Alexanderpark’. We hebben meer dan 97% van de inwoners weten te betrekken bij dit project.

Ernst-Jan de Roest

thumbnail_548323A89C564BBEAE99490E519654E3

Alsu Saitova- van der Veer

Waldo Molendijk

Johan Akkermans

Loewie Steens

SPH_4295-high res

Guus van Adrichem

Penningmeester, Webmaster

Geboren en getogen in Vlaardingen, kwam ik in 2007 voor de liefde naar Breda. 9 jaar later verhuisden we naar Teteringen. De gemoedelijkheid, gezelligheid en het nog steeds dorpse karakter maken het hier erg prettig wonen. Mijn favoriete plekken zijn toch wel het Cadettenkamp en de Waterakkers om te fietsen, wandelen en sporten. De nabijheid van de bruisende stad Breda maakt het wonen voor mij hier compleet. In 2019 ben ik bij de Dorpsraad gekomen en inmiddels actief als penningmeester en webmaster. Ik wil zo iets betekenen voor de inwoners en zorgen dat ons dorp door de Gemeente Breda niet wordt vergeten in de ontwikkelingen van de stad.

We vormen als Dorpsraad een leuk team en onze inspanningen zijn echt van betekenis voor de verrijking en toekomst van Teteringen.

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!