Maak kennis met Dorpsraad Teteringen

Hoewel Teteringen sinds 1997 onderdeel is van de Gemeente Breda, heeft het dorp altijd haar eigen karakter en identiteit behouden en hiermee ook haar eigen belangen. Om deze blijvend onder de aandacht te brengen bij de Gemeente Breda is de Dorpsraad Teteringen in het leven geroepen.  De Dorpsraad bestaat uit een diverse groep vrijwilligers; betrokken inwoners die zich verbonden voelen met het dorp en samen de schakel vormen tussen de belangen van inwoners, het College van B&W en de Gemeenteraad van Breda. Onze nadruk ligt daarbij op het behoud en verbetering van de leefbaarheid in het dorp.

Park Zuiderhout

Wat doet Dorpsraad Teteringen precies?

  • We zijn een klankbord voor inwoners, de gemeente en maatschappelijke organisaties.
  • We geven advies over de directe leefomgeving van de inwoners van Teteringen.
  • We ondersteunen de communicatie tussen ons dorp en de Gemeente Breda.
  • We brengen partners in het dorp samen.
  • We denken actief mee over uitvoering en ontwikkeling van plannen in het dorp.

Met onze website bieden we inwoners, ondernemers en verenigingen in Teteringen een platform waar kennisdeling, ontmoeting en verbinding centraal staan.

Vacatures

Dorpsraad Teteringen is naarstig op zoek naar versterking. Het huidige aantal leden zou verdubbeld moeten worden om aan alle thema's voldoende aandacht te kunnen geven. Naast circa 6 bijeenkomsten per jaar ben je enkele uren per maand kwijt aan dit mooie vrijwilligerswerk.

Heb je interesse? Neem dan contact op via mail: secretariaat@dorpsraad-teteringen.nl

Documenten

Bent u benieuwd naar het beleidsplan en het huishoudelijk reglement van de Dorpsraad? Klik dan hier voor de betreffende documenten:

Beleidsplan Dorpsraad Teteringen 2021

Huishoudelijk reglement Dorpsraad Teteringen 2021

Bestuursleden van de Dorpsraad

Maak kennis met ons diverse en betrokken team van vrijwilligers, die samen het bestuur van Dorpsraad Teteringen vormen en vormgeven. Samen zetten we ons in voor de belangen van de inwoners van ons dorp.

Cornelis Berkhout | Dorpsraad Teteringen

Cornelis Berkhout

Voorzitter | Thema's: Gezondheid, maatschappelijke ondersteuning en samenleving / Jeugd, jongeren en onderwijs

Ik koos er in 1997 voor om in Teteringen te gaan wonen omdat mijn zakelijke werkzaamheden zich concentreerden in Breda, maar ik tegelijkertijd heel graag in het buitengebied woon. Mijn favoriete plek in het dorp is dan ook het Cadettenkamp; een prachtige open plek in een bosrijke omgeving, met ruimte voor sport en spel voor alle leeftijden. Ik vind het belangrijk om naast privé en zakelijk ook iets voor de gemeenschap te doen. Als voorzitter houd ik me bezig met de coördinatie van de Dorpsraad en ben ik woordvoerder van de bewoners van ons dorp.

Waar ik echt trots op ben is dat het oude, saaie Willem-Alexanderplein binnenkort wordt omgetoverd tot het groene ‘Willem-Alexanderpark’. We hebben meer dan 97% van de inwoners weten te betrekken bij dit project.

Alsu

Alsu van der Veer

Algemeen Bestuurslid |

Sinds 2010 mag ik een huis in Teteringen bewonen, na omzwervingen (voor werk) over heel Nederland. Intussen voel ik me hier helemaal thuis, met hechte Teteringse vriendschappen, Jeugdcomité onder "speeddial" en uiteraard het lidmaatschap van de bibliotheek. Ikzelf, mijn echtgenoot en onze kinderen zijn bekend met alle speeltuinen in het dorp (met de brandweerwagen op het WA-plein als favoriet) maar komen ook graag in de bossen rondom. Mijn achtergrond, kennis en passie wil ik inzetten om de geweldige warme sfeer in ons dorp te behouden, rekening houdende met de geplande ontwikkelingen in de Omgevingsvisie Breda 2040.

Waldo Molendijk

Algemeen Bestuurslid | Thema: Mobiliteit en bereikbaarheid

Geen Brabander maar een Hollander zoals mijn vrouw altijd plagend zegt, al woon ik inmiddels vanaf 2004 in Teteringen. Ik ben naar Teteringen verhuisd vanuit Zwijndrecht omdat we onze kinderen wilde laten opgroeien in een dorpse omgeving met meer ruimte ons heen en dicht bij de natuur. De combinatie van de dorp dicht bij een stad vind ik nog steeds ideaal. Ik wandel en fiets graag door Teteringen maar ook door de wijde omgeving daaromheen. Teteringen is een fijn dorp om te wonen met veel actieve verenigingen. Naast mijn vrijwilligerswerk voor de Scouting Nederland wil ik ook mijn bijdrage leveren aan de leefbaarheid van ons dorp en daarom zet ik me in voor de Dorpsraad.
Waldo
Johan Akkermans

Johan Akkermans

Algemeen Bestuurslid | Thema: Sport, cultuur en evenementen

Geboren en getogen in Teteringen. Ik heb dus Teteringen vanaf de vijftiger jaren ervaren. Drumband Doka, de soos bij Karremans, café Heestermans, Polderzicht en de annexatie
door Breda. Wat is ons dorp veranderd sinds de jaren. Van een vrij gesloten gemeenschap naar een open dorp, althans zo ervaar ik het nu.
Toegegeven: Ik heb Teteringen ook jaren als een slaapdorp gebruikt. Overdag werken in onder andere Raamsdonksveer (Basisschool de Ruif) en dan eten, slapen en opstaan in
Teteringen. Zelfs in een andere gemeente getrouwd... Maar toen ik stopte met werken na 41 jaar onderwijs kwam ik er achter dat ik mijn dorp wel had verwaarloosd. Ik was zelfs een beetje vervreemd..... Naast mijn werk had ik muziek maken als passie en die passie is gebleven. Ik verbaasde me er over dat in Teteringen de culturele activiteiten wel erg waren geslonken (je hebt natuurlijk Hittegolf en de K.P.J.: fantastische initiatieven). Omdat ik ook mijn “culturele” steentje wil bijdragen heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij ‘t Web. Daar kom ik nu de mensen tegen van vroeger en van nu. Ik coördineer de muziekcafés en andere muzikale activiteiten. En die passie heeft me ook naar de Dorpsraad getrokken.
Ik ga proberen het beleidsterrein : Sport, cultuur en evenementen mede invulling te geven. En dat er een hoop cultuur in Teteringen te vinden is, is mij al wel snel duidelijk geworden. Iets om trots op te zijn en dát moeten we aan iedereen vertellen!

Loewie Steens

Algemeen Bestuurslid | Thema's: Wonen en gebiedsontwikkeling / Duurzaamheid, energie en afval

thumbnail_image
SPH_4295-high res

Guus van Adrichem

Penningmeester, Webmaster

Geboren en getogen in Vlaardingen, kwam ik in 2007 voor de liefde naar Breda. 9 jaar later verhuisden we naar Teteringen. De gemoedelijkheid, gezelligheid en het nog steeds dorpse karakter maken het hier erg prettig wonen. Mijn favoriete plekken zijn toch wel het Cadettenkamp en de Waterakkers om te fietsen, wandelen en sporten. De nabijheid van de bruisende stad Breda maakt het wonen voor mij hier compleet. In 2019 ben ik bij de Dorpsraad gekomen en inmiddels actief als penningmeester en webmaster. Ik wil zo iets betekenen voor de inwoners en zorgen dat ons dorp door de Gemeente Breda niet wordt vergeten in de ontwikkelingen van de stad.

We vormen als Dorpsraad een leuk team en onze inspanningen zijn echt van betekenis voor de verrijking en toekomst van Teteringen.

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!