Auto’s te gast en bewoners gaan snoeien na metamorfose Willem-Alexanderplein

Auto’s zijn straks te gast op de wegen rond het Willem-Alexanderplein in Teteringen. De versmalde rijbanen rond het plein dat komend voorjaar een parkinrichting krijgt, worden ingericht voor eenrichtingsverkeer. Alleen fietsers mogen na de herinrichting heen en weer rijden over de straten rond het plein.

De bewoners van Teteringen kijken reikhalzend uit naar de metamorfose die het dorpsplein vanaf februari ondergaat. De plek waar de weekmarkt thuis is en jaarlijks verschillende dorpsevenementen plaatsvinden, bestaat nu voornamelijk uit verharding.

Puntjes op de i

Een groep bewoners ontwikkelde een plan om het dorpsplein aantrekkelijker en groener te maken. De gemeente Breda was hierover zo enthousiast dat zij vorig jaar direct 1,1 miljoen euro reserveerde om het plan uit te voeren. In de loop van dit jaar zijn de puntjes op de i gezet en in februari gaat de schop in de grond. Bij het ontwerp van de parkachtige inrichting is rekening gehouden met de kerk die aan het plein staat. Er zijn verschillende zichtlijnen op de kerk gericht, zodat bezoekers vanaf een bankje van het zicht op de kerktoren kunnen genieten.

Deze week werden dorpsbewoners online bijgepraat over hoe de uitvoering zal verlopen en hoe het plein daarna onderhouden wordt. De werkgroep Willem-Alexanderplein heeft een parkdeal met de gemeente Breda gesloten,  Klusjes als het onkruidvrij houden van de plantvakken, het opruimen van zwerfvuil en het snoeien van planten en hagen nemen vrijwilligers uit het dorp op zich.

Sikkenplein

Omdat het werk naar verwachting begin februari begint, is het Willem-Alexanderplein niet beschikbaar als Sikkenplein tijdens carnaval 2022, als er dan weer activiteiten mogelijk zijn. De gemeente gaat samen met de carnavalsstichting kijken of een andere locatie in het dorp geschikt is. Hetzelfde geldt voor de weekmarkt, ook die krijgt tijdelijk een andere plek.

WA plein plan

Nieuws & agenda

verkeersstroom Breda Teteringen

Werkzaamheden Espakker en Aanstede – week 18

3 mei 2024

Zie Breda bericht

Lees verder

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder

11 april 2024

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder Vanaf maart is de Middenweg en een deel van de…

Lees verder

21 en 22 juni 2024 – Hittegolf festival

Op vrijdag 21 juni & zaterdag 22 juni 2024 vindt de 3e editie van het…

Lees verder

17 augustus 2024 – Dorpsmaaltijd en -borrel

Hebben jullie de datum al in je agenda staan? 17 augustus is het weer tijd…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!