Start archeologisch onderzoek

Vanaf dinsdag 1 maart 2022 vindt er voor een aantal weken archeologisch onderzoek plaats in het plangebied van Woonakker. In eerste instantie gaat het om een zogenaamd ‘proefsleuvenonderzoek’. Daarbij wordt onderzocht of er archeologische resten in de bodem van het terrein aanwezig zijn.

Het archeologisch onderzoek wordt uitgevoerd door medewerkers van de afdeling Erfgoed van de gemeente Breda. Ze benaderen het terrein vanuit de Oosterhoutseweg/Heistraat en plaatsen aan die kant ook een schaftkeet en toilet. Het onderzoek duurt ongeveer zes weken.

Het gebied ligt ter hoogte van een dekzandrug; deze hoger gelegen delen van het landschap werden in de prehistorie en de middeleeuwen vaak eerder bewoond, omdat men hier minder snel te maken kreeg met wateroverlast. In de omgeving zijn in het verleden al diverse archeologische onderzoeken uitgevoerd, waaruit blijkt dat er vanaf de middeleeuwen sprake is van bewoning in deze omgeving. Verder liggen er in en rondom het gebied verschillende elementen uit de 80 jarige oorlog, verdedigingslinies en een legerkamp.

Via www.woonakker-teteringen.nl en https://erfgoed.breda.nl blijft u op de hoogte van de resultaten van het archeologisch onderzoek.

Woonakker

Nieuws & agenda

Ook in 2024 weer een Avondvierdaagse in Teteringen!

4 februari 2024

In het afgelopen jaar hebben bijna 1000 deelnemers onder prima omstandigheden deelgenomen aan onze 46e…

Lees verder
verkeersstroom Breda Teteringen

Stoplichten bij Oosterhoutseweg gaan voortaan extra lang op rood

22 december 2023

Bron: Breda Vandaag De drukte op de Oosterhoutseweg is een probleem waar de gemeente Breda…

Lees verder

4 t/m 7 juni 2024 – Avondvierdaagse

De Avondvierdaagse Teteringen vindt plaats van 4 t/m 7 juni 2024. Inschrijven op 3 juni…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!