Geen stikstofontheffing, bouw Woonakker onzeker

Een tegenvaller voor de bouw van 550 woningen aan de noordwestkant van Teteringen. De provincie Noord-Brabant maakte vrijdag bekend de ontheffingsaanvraag voor stikstofuitstoot niet te verlenen voor project Woonakker. ,,Consequenties nog niet bekend.”

Afgelopen december werd al gecommuniceerd dat het ontwerp bestemmingsplan voor de nieuwe Teteringse wijk Woonakker vertraging opliep. Naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State moesten er onder meer extra berekeningen voor stikstof gedaan worden. De verwachting was dat het plan op zijn vroegst eind deze maand richting de gemeenteraad zou komen. Dat lijkt met het besluit van de provincie Noord-Brabant nu van de baan. Die heeft besloten de ontheffingsaanvraag voor stikstofproductie, die de gemeente Breda had aangevraagd voor de nieuwbouwwijk in Teteringen, niet te verlenen.

Voor Breda een tegenvaller in de ambitie de komende jaren zesduizend woningen te bouwen. Wethouder Daan Quaars (Stedelijke Ontwikkeling): ,,We snappen dat in de huidige ontwikkelingen rondom de stikstofproblematiek dit besluit is genomen door de provincie. Het geldt voor zover we nu weten alleen voor dit project in Teteringen.”

Wat de consequentie is van het niet krijgen van de stikstofontheffing voor project Woonakker, weet Quaars nog niet. ,,Zo’n besluit wordt vrijdag eind van de middag bekend. Wat dit precies inhoudt en wat de gevolgen zijn gaan we na het weekend uitzoeken. Voor mij staat er niet direct een streep door dit bouwplan, dat gaat me te ver. Laten we eerst een kijken welke opties we nog hebben.”

Mix van koop- en huurwoningen

Woonakker moet een mix aan koop- en huurwoningen worden, afgaand op de voorlopige schetsen van de ontwikkelaars BPD en Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling. Een klankbordgroep bestaande uit omwonenden is al een paar jaar nauw betrokken bij het ontwerp van de wijk. Ook zijn er verschillende inloopbijeenkomsten gehouden om meningen te peilen en belangstellenden op de hoogte te houden.

Woonakker plattegrond

Nieuws & agenda

Ook in 2024 weer een Avondvierdaagse in Teteringen!

4 februari 2024

In het afgelopen jaar hebben bijna 1000 deelnemers onder prima omstandigheden deelgenomen aan onze 46e…

Lees verder
verkeersstroom Breda Teteringen

Stoplichten bij Oosterhoutseweg gaan voortaan extra lang op rood

22 december 2023

Bron: Breda Vandaag De drukte op de Oosterhoutseweg is een probleem waar de gemeente Breda…

Lees verder

4 t/m 7 juni 2024 – Avondvierdaagse

De Avondvierdaagse Teteringen vindt plaats van 4 t/m 7 juni 2024. Inschrijven op 3 juni…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!