Geen stikstofontheffing, bouw Woonakker onzeker

Een tegenvaller voor de bouw van 550 woningen aan de noordwestkant van Teteringen. De provincie Noord-Brabant maakte vrijdag bekend de ontheffingsaanvraag voor stikstofuitstoot niet te verlenen voor project Woonakker. ,,Consequenties nog niet bekend.”

Afgelopen december werd al gecommuniceerd dat het ontwerp bestemmingsplan voor de nieuwe Teteringse wijk Woonakker vertraging opliep. Naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State moesten er onder meer extra berekeningen voor stikstof gedaan worden. De verwachting was dat het plan op zijn vroegst eind deze maand richting de gemeenteraad zou komen. Dat lijkt met het besluit van de provincie Noord-Brabant nu van de baan. Die heeft besloten de ontheffingsaanvraag voor stikstofproductie, die de gemeente Breda had aangevraagd voor de nieuwbouwwijk in Teteringen, niet te verlenen.

Voor Breda een tegenvaller in de ambitie de komende jaren zesduizend woningen te bouwen. Wethouder Daan Quaars (Stedelijke Ontwikkeling): ,,We snappen dat in de huidige ontwikkelingen rondom de stikstofproblematiek dit besluit is genomen door de provincie. Het geldt voor zover we nu weten alleen voor dit project in Teteringen.”

Wat de consequentie is van het niet krijgen van de stikstofontheffing voor project Woonakker, weet Quaars nog niet. ,,Zo’n besluit wordt vrijdag eind van de middag bekend. Wat dit precies inhoudt en wat de gevolgen zijn gaan we na het weekend uitzoeken. Voor mij staat er niet direct een streep door dit bouwplan, dat gaat me te ver. Laten we eerst een kijken welke opties we nog hebben.”

Mix van koop- en huurwoningen

Woonakker moet een mix aan koop- en huurwoningen worden, afgaand op de voorlopige schetsen van de ontwikkelaars BPD en Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling. Een klankbordgroep bestaande uit omwonenden is al een paar jaar nauw betrokken bij het ontwerp van de wijk. Ook zijn er verschillende inloopbijeenkomsten gehouden om meningen te peilen en belangstellenden op de hoogte te houden.

Woonakker plattegrond

Nieuws & agenda

verkeersstroom Breda Teteringen

Werkzaamheden Espakker en Aanstede – week 18

3 mei 2024

Zie Breda bericht

Lees verder

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder

11 april 2024

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder Vanaf maart is de Middenweg en een deel van de…

Lees verder

21 en 22 juni 2024 – Hittegolf festival

Op vrijdag 21 juni & zaterdag 22 juni 2024 vindt de 3e editie van het…

Lees verder

17 augustus 2024 – Dorpsmaaltijd en -borrel

Hebben jullie de datum al in je agenda staan? 17 augustus is het weer tijd…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!