Kinderen schitteren op verkeersborden om autoverkeer te laten afremmen

Op twee nieuwe plekken in de gemeente zijn vanaf vandaag Bredanaars levensgroot te zien op verkeersborden. Hiermee brengen ze de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur onder de aandacht bij automobilisten.

Afgelopen jaar trapte de gemeente de eerste verkeerscampagne af met borden van buurtbewoners uit Doornbos-Linie. Nu is het de beurt aan basisschool de Wegwijzer. De borden worden geplaatst aan de Burgemeester Verdaasdonkstraat, die grenst aan de straat waar de school gevestigd is. Ook omwonenden van de Weerijssingel wilden graag meedoen aan deze campagne. Ook zij zijn vanaf vandaag te zien op levensgrote borden in hun straat.

“Verkeersveiligheid is altijd belangrijk, en al helemaal als het gaat om straten rond scholen. Wat ik gaaf vind, is dat we deze verkeersborden samen met Bredanaars hebben gemaakt”, aldus Wethouder Daan Quaars (Mobiliteit). “Deze campagne spreekt mensen zo extra aan. Zo maken we het verkeer in Breda weer een stukje veiliger!”

Levensgrote verkeersborden 
Hoewel de maximale snelheid in beide straten 30 kilometer per uur is, houden veel automobilisten zich hier niet aan. Daarom ging de gemeente een samenwerking aan met Bredanaars. Op de verkeersborden staan inwoners op ware grootte afgebeeld, met naast hen de maximale snelheid. De herkenbare gezichten van deze Bredanaars zorgen ervoor dat de verkeersborden opvallen én meer indruk maken.

kids 30

Nieuws & agenda

verkeersstroom Breda Teteringen

Werkzaamheden Espakker en Aanstede – week 18

3 mei 2024

Zie Breda bericht

Lees verder

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder

11 april 2024

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder Vanaf maart is de Middenweg en een deel van de…

Lees verder

21 en 22 juni 2024 – Hittegolf festival

Op vrijdag 21 juni & zaterdag 22 juni 2024 vindt de 3e editie van het…

Lees verder

17 augustus 2024 – Dorpsmaaltijd en -borrel

Hebben jullie de datum al in je agenda staan? 17 augustus is het weer tijd…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!