Kinderen schitteren op verkeersborden om autoverkeer te laten afremmen

Op twee nieuwe plekken in de gemeente zijn vanaf vandaag Bredanaars levensgroot te zien op verkeersborden. Hiermee brengen ze de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur onder de aandacht bij automobilisten.

Afgelopen jaar trapte de gemeente de eerste verkeerscampagne af met borden van buurtbewoners uit Doornbos-Linie. Nu is het de beurt aan basisschool de Wegwijzer. De borden worden geplaatst aan de Burgemeester Verdaasdonkstraat, die grenst aan de straat waar de school gevestigd is. Ook omwonenden van de Weerijssingel wilden graag meedoen aan deze campagne. Ook zij zijn vanaf vandaag te zien op levensgrote borden in hun straat.

“Verkeersveiligheid is altijd belangrijk, en al helemaal als het gaat om straten rond scholen. Wat ik gaaf vind, is dat we deze verkeersborden samen met Bredanaars hebben gemaakt”, aldus Wethouder Daan Quaars (Mobiliteit). “Deze campagne spreekt mensen zo extra aan. Zo maken we het verkeer in Breda weer een stukje veiliger!”

Levensgrote verkeersborden 
Hoewel de maximale snelheid in beide straten 30 kilometer per uur is, houden veel automobilisten zich hier niet aan. Daarom ging de gemeente een samenwerking aan met Bredanaars. Op de verkeersborden staan inwoners op ware grootte afgebeeld, met naast hen de maximale snelheid. De herkenbare gezichten van deze Bredanaars zorgen ervoor dat de verkeersborden opvallen én meer indruk maken.

kids 30

Nieuws & agenda

Ook in 2024 weer een Avondvierdaagse in Teteringen!

4 februari 2024

In het afgelopen jaar hebben bijna 1000 deelnemers onder prima omstandigheden deelgenomen aan onze 46e…

Lees verder
verkeersstroom Breda Teteringen

Stoplichten bij Oosterhoutseweg gaan voortaan extra lang op rood

22 december 2023

Bron: Breda Vandaag De drukte op de Oosterhoutseweg is een probleem waar de gemeente Breda…

Lees verder

4 t/m 7 juni 2024 – Avondvierdaagse

De Avondvierdaagse Teteringen vindt plaats van 4 t/m 7 juni 2024. Inschrijven op 3 juni…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!