Bewoners Boomweide balen van bouwopslag voor de deur: ‘Er zou groen komen, we zijn deze rommel beu’

De bewoners van de Boomweide kijken al twee jaar tegen een bouwplaats aan en dat zijn ze zat. Met de einddatum van deze werf is namelijk al meermaals geschoven. De aannemer spreekt ondertussen van een nieuwbouwwijk in aanbouw waar nu eenmaal gewerkt wordt.

Elle van den Goorbergh woont sinds 2020 in de Boomweide, een straat in de nieuwe Teteringse wijk Bouverijen. Met haar nieuwe stulpje is ze erg tevreden. Alleen van de groenvoorziening voor de deur kon ze nog geen dag genieten vanwege een bouwplaats. ,,Ik wil best een tijdje tegen de rommel aankijken, maar we zitten nu al zo lang in de troep.”

Vergunning al drie keer verlengd

Wat Van den Goorbergh het meest steekt, is dat de gemeente Breda de vergunning hiervoor al driemaal heeft verlengd. In eerste instantie zou het plantsoen er eind 2020 komen, nu verwacht de gemeente pas in 2023 te kunnen starten. Inmiddels gonzen de geruchten in de straat dat ook deze deadline niet haalbaar is. ,,Aannemer Van Sundert gaat verderop in de wijk weer starten met bouwen. We houden ons hart vast.” De gemeente heeft volgens Van den Goorbergh sowieso weinig oog voor de overlastproblemen in de straat. Zo moest haar man enige tijd terug provisorische dijken graven om het water van het bouwterrein tegen te houden. ,,Pas een half jaar later kwam een ambtenaar poolshoogte nemen, we voelen ons niet serieus genomen zo.”

Ruitschade door overwaaiend puin

Ook aannemer Van Sundert kan meer doen voor de bewoners, vindt Van den Goorbergh. Zo zou de straat graag privacydoeken zien rondom de hekwerken. Verder herinnert ze zich hoe de buren tijdens een storm ruitschade opliepen vanwege overwaaiend puin. ,,Van Sundert zei toen alleen: ‘Wie zegt dat het mijn materiaal is, ze bouwen hier overal’.”

Ward van Sundert van het gelijknamige aannemersbedrijf reageert begripvol op de klachten. ,,Ik snap de frustratie van bewoners. Tegelijkertijd wonen ze middenin een nieuwbouwwijk die nog niet af is.” Dat de bouwwerkzaamheden langer duren dan verwacht, heeft volgens hem verschillende oorzaken. Er zijn personeelstekorten, maar ook de hogere gasprijs zorgt voor vertraging vanwege aanleverproblemen. Wel verwacht Van Sundert halverwege 2023 klaar te zijn.

Overlast tot minimum beperken

Over schade door kapotte ramen is hem niets bekend. ,,Wel kreeg ik een klacht over zandschade, maar dat ligt er hier meer in de wijk.” Een gemeentewoordvoerder laat in weten dat de bouwwerkzaamheden tot volgend jaar zomer mogen duren. Breda wil op korte termijn om de tafel met alle partijen om de klachten te bespreken. ,,Streven is te komen tot een structurele oplossing, die de overlast voor de resterende bouwperiode tot een minimum beperkt.”

 

Bouverijen Teteringen

Nieuws & agenda

Ook in 2024 weer een Avondvierdaagse in Teteringen!

4 februari 2024

In het afgelopen jaar hebben bijna 1000 deelnemers onder prima omstandigheden deelgenomen aan onze 46e…

Lees verder
verkeersstroom Breda Teteringen

Stoplichten bij Oosterhoutseweg gaan voortaan extra lang op rood

22 december 2023

Bron: Breda Vandaag De drukte op de Oosterhoutseweg is een probleem waar de gemeente Breda…

Lees verder

4 t/m 7 juni 2024 – Avondvierdaagse

De Avondvierdaagse Teteringen vindt plaats van 4 t/m 7 juni 2024. Inschrijven op 3 juni…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!