Uitwerking plan nieuwe wijk Woonakker in Teteringen vertraagd

Deze maand had het ontwerp bestemmingsplan voor plan Woonakker in Teteringen ter inzage moeten komen, maar dat gebeurt niet. Het proces loopt vertraging op, het plan wordt niet voor eind maart verwacht.

Zowel Waterschap Brabantse Delta als de Provincie Noord-Brabant hebben op de conceptversie van het plan reacties geleverd die nader onderzoek nodig maken of meer toelichting vergen. De gemeente Breda heeft de Teteringse klankbordgroep van de vertraging op de hoogte gesteld.

Uilenzone
Volgens de gemeentewoordvoerder moeten er onder meer extra berekeningen voor stikstof gedaan worden. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State.

Ook wil de provincie een betere uitwerking van de investeringen die gedaan worden in de landschapsontwikkeling. Dat heeft te maken met de aanleg voor de uilenzone, het gebied aan de westzijde van het plan waar steenuilen kunnen foerageren.

Kleinere woningen
De actuele planning geeft aan dat de bouw van Woonakker (maximaal 550 woningen) op zijn vroegst in 2025 begint. Door de stijgende bouwkosten en rente kan het bouwprogramma worden aangepast. Dit betekent mogelijk minder particuliere vrije bouw, kleinere woningen en meer sociale huurwoningen.

Bron: BN DeStem

Woonakker

Nieuws & agenda

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder

11 april 2024

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder Vanaf maart is de Middenweg en een deel van de…

Lees verder

Ook in 2024 weer een Avondvierdaagse in Teteringen!

4 februari 2024

In het afgelopen jaar hebben bijna 1000 deelnemers onder prima omstandigheden deelgenomen aan onze 46e…

Lees verder

1 mei 2024 – Presentatie Cybercrime

Woensdag  1 mei is er een informatiemiddag over cybercrime voor de leden van de SVT/KBO. De…

Lees verder

6 mei 2024 – Open Buurtplein

Buurtplein Teteringen organiseert: OPEN buurtplein Buurtplein is een ontmoetingsplek in de wijk waar je je kwaliteiten kunt…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!