Aanleg Glasvezel Breda Noord en Teteringen

Realisatie

Op 21 februari 2022 gaat de aannemer Volker Wessels Telecom i.o.v. KPN starten met de civiele werkzaamheden t.b.v. de aanleg van glasvezel in Breda Noord en Teteringen. Halverwege maart 2022 zal de eerste woning worden voorzien van een aansluitkastje in de tuin (een BOP = Buiten overname Punt). Als een bewoner een abonnement wil afsluiten, dan zal het glasvezel van het buitenkastje naar binnen worden gebracht, waar dan vervolgens ook binnen een aansluitkastje wordt opgehangen en afgemonteerd. Dit kan door alle service providers worden uitgevoerd.

Gebied

In onderstaand plaatje is de demarcatie van dit project aangegeven. Tijdens deze aanleg zal er zowel ondergronds als bovengronds werk uitgevoerd worden. Ondergronds de aanleg van de glasvezel en bovengronds zal deze glasvezel via de diverse straatkasten worden doorgeleid naar de woningen binnen deze demarcatie. In de telefooncentrale van KPN (Klaverweide), zal een POP (Point of Presence) worden geplaatst (een inpandige POP). In deze PoP worden alle woningen, als de eigenaren dit willen, geactiveerd. Een POP is het lokale toegangspunt waarmee gebruikers verbinding kunnen maken met het internet (via een provider). Binnen de demarcatie van het project Breda Noord en Teteringen vallen 13.455 woningen; hierbij wordt ook rekening gehouden met de bekende nieuwbouw projecten. Men verwacht Q2 2023 klaar te zijn. De bestaande woningen net buiten Teteringen en in de Waterdonken zijn al aangesloten op glasvezel en vallen daarom buiten dit project.

Informatie

Alle bewoners worden door KPN Netwerk NL benaderd met de vraag of ze een aansluiting (kosteloos) en/of een abonnement willen; dit is uiteraard geheel vrijblijvend. De bewoners worden op diverse momenten door KPN Netwerk NL voorzien van informatie. De bewoners zullen d.m.v. een brief worden gevraagd of ze toestemming willen geven voor de werkzaamheden, die rondom de woning nodig zijn; zo niet dan wordt de glasvezel afgemonteerd in het trottoir. Tevens zal er een webinar worden georganiseerd, waarvoor de bewoners middels een tweede brief worden uitgenodigd. Mocht de bewoner een abonnement willen, dan volgt een brief waarmee een afspraak gemaakt kan worden, omdat de monteur in dit geval in de woning moet zijn.

Vragen kunnen gesteld worden via breda@vwtelecom.com.

glasvezelkabel

Nieuws & agenda

verkeersstroom Breda Teteringen

Werkzaamheden Espakker en Aanstede – week 18

3 mei 2024

Zie Breda bericht

Lees verder

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder

11 april 2024

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder Vanaf maart is de Middenweg en een deel van de…

Lees verder

21 en 22 juni 2024 – Hittegolf festival

Op vrijdag 21 juni & zaterdag 22 juni 2024 vindt de 3e editie van het…

Lees verder

17 augustus 2024 – Dorpsmaaltijd en -borrel

Hebben jullie de datum al in je agenda staan? 17 augustus is het weer tijd…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!