Dorpsfeest in ‘zeer geslaagd’ nieuw speelpark in Teteringen

Het Teteringse Willem-Alexanderplein heeft de afgelopen maanden een grondige metamorfose ondergaan en uit de stofwolken verrees een fris nieuw Willem-Alexanderpark. Met een vrolijk dorpsfeest werd het nieuwe hart van het dorp afgelopen zaterdag officieel in gebruik genomen.

Dezelfde middag vond voor de derde keer de dorpsmaaltijd plaats. Dertig vrijwilligers, waaronder drie koks, staan klaar om in totaal 260 eters te verwelkomen. ,,Op het menu staan runderstoof, aardappelpuree en seizoensgroenten”, laat organisator Willem Raaymakers weten. ,,Het voorgerecht was een Teteringse salade en als dessert hebben we panna cotta.”

Raaymakers is zeer verguld met de ruime opkomst. ,,We zijn al weken uitverkocht”, vertelt hij. Terwijl de Teteringse toppers een keur aan Hollandse hits ten gehore brengen, zijn er aan de rand van het park uiteenlopende activiteiten opgezet. Er wordt geschminkt, er is ijs, je kunt er een gezondheids- en fitheidtest doen en de jongste bezoekers tonen hun klimkunsten tegen een acht meter hoge klimwand.

Lotte Schroyen (4) klautert in no-time zo’n zeven meter de hoogte in. Haar broer Ties (6) komt zelfs nog een halve meter hoger. Moeder Claudia kijkt beneden trots toe. ,,Het park is mooi geworden”, zegt ze. ,,Een hele verbetering met hoe het was.” Dat is Cees van Haperen (85) volmondig met haar eens. Van Haperen heeft de hele geschiedenis van het plein meegemaakt zoals deze in een fotostand te zien is. Van de boerderij van de familie Snoek lag die hier tot halverwege de vorige eeuw lag, via een grasveld, tot een eerste plein met veel parkeerplekken. De inrichting als park vindt Van Haperen ‘zeer geslaagd’.

Wethouder Arjan van Drunen, die met het in gebruik nemen van het fontein de officiële opening verricht, is blij te kunnen melden dat het project ‘samen met de inwoners gerealiseerd kon worden’. ,,Zoveel extra groen vergt ook extra onderhoud. Er is een groep vrijwilligers gevormd die dit op zich zal nemen.”

WA park

Nieuws & agenda

Bouverijen Teteringen

Tijdelijke woningen Donkerstraat

22 september 2022

De gemeente Breda gaat inzetten op de bouw van extra tijdelijke woningen. In de Stadionstraat,…

Lees verder

Dorpsfeest in ‘zeer geslaagd’ nieuw speelpark in Teteringen

6 september 2022

Het Teteringse Willem-Alexanderplein heeft de afgelopen maanden een grondige metamorfose ondergaan en uit de stofwolken…

Lees verder

25 september 2022 | Expositie moderne schilderkunst

Expositie moderne schilderkunst in Museum de Stee Er zijn steeds meer mensen die bij wijze…

Lees verder

26 september 2022 | Levenskunst Zuiderhout: Jef Abbeel over Oekraïne

Levenskunst Zuiderhout: Jef Abbeel over Oekraïne Op maandagavond 26 september start Levenskunst Zuiderhout met een nieuw…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!