Aanpassingen Haenenveld/Boeding

Vanaf november 2020 is ParkActief! als wijkgroep aan de slag gegaan om participatie voor een ieder (jong, oud(er), met beperking en voor hondenbezitters) in de wijk toegankelijk te maken. De rol van het park Haenenveld en de omliggende velden en speelgelegenheden zijn daarbij bekeken.
Inventarisatie met verschillende doelgroepen en de verkregen individuele input hebben in goed overleg met de gemeente Breda geleid tot aanpassingen welke gerealiseerd gaan worden. We zijn verheugd om de snelheid van de gemeente in de realisatie van dit plan. De schop is al flink in het park gezet, zoals je wellicht al wel hebt gezien.
Hieronder zetten we graag uiteen waarin onze wijk rijker wordt met als doel om participatie te bevorderen. Belangrijk bij onderstaande aanpassingen is dat het park niet meer als  hondenuitlaatplek wordt gebruikt, maar als wandelplek (met aangelijnde of zonder hond), speelplek, sportplek, ontmoetingsplek en recreatieplek wordt beschouwd. In goed overleg met een groep hondenbezitters uit de wijk wordt actief gezocht naar een hondenspeelplek in de wijk en extra aandacht gevraagd om gebruik te gaan maken van de al bestaande hondenuitlaatvelden in de Hoge Stee, aan de Heiackerdreef en Oosterhoutseweg voordat er gewandeld wordt met de hond in het park. Op die manier houden we het gras en de struiken fris voor iedereen die er wilt spelen, sporten of recreëren (denk aan picknicken).
Haenenveld
– Het bestaande asfalt in het park wordt vervangen o.a. om rolschaatsen te bevorderen.
– Er worden stenen opgeofferd in het licht van ‘tegelwippen’ om financiële middelen vrij te maken voor extra groen.
– Extra groen wordt meer grasveld, vaste struiken en bloemen op diverse plekken in het park. Struiken o.a. speciaal voor vlinders en bijen. Het grasveld en andere grasstukken worden in hoogte verlegd en de vijver krijgt aanpassingen voor een betere water afvoer.
– Er komen meer zitgelegenheden in het park, waaronder een mozaïek bank.
– Het aanhangsel van het podium krijgt sportelementen, een kunst/speelelement en aan de zijkant extra zit (of sport) gelegenheid t.b.v. het voornemen voor een actiever podium gebruik.
– Rondom het podium komen betonnen zitjes ook t.b.v. het voornemen voor een actiever podium gebruik, tevens te gebruiken om op en rondom te spelen door kinderen.
– Naast bovengenoemde aanpassingen van de vijver zal de vijver een ondieper gedeelte krijgen aangevuld met stap/speelstenen voor de kinderen.
– Er komen twee broedkorven in het diepe gedeelte van de vijver.
– Om bezoek van de scholen- en kinderopvanggemeenschap te stimuleren komt er een educatiebord over insecten in en rondom de vijver en een educatiebord over vlinders, bijen en andere insecten in het park.
– De twee uit/ingangen van het park naar de Hoge Stee worden vervangen voor een uitgang en er komt een boom bij. Tevens wordt de extra gerealiseerde ruimte ingericht met gras en een tectafel (sport/speeltafel).
– De Jeu de Boules baan komt terug op de originele plek.
– De heggen voor de bestaande banken worden geopend, voor een betere toegang tot het park.
– De prullenbakken worden gepositioneerd op plekken waar activiteit verwacht wordt.
De Boeding
– De bestaande speeltuin wordt aangevuld met speelgelegenheid, waaronder een klimrek en een mini crossbaantje in en rondom de greppel.
– Tevens krijgt de zandbak nieuw speelzand en een afsluitnet (waarvoor de kinderen in de buurt verantwoordelijk gaan zijn om te sluiten).
Met bovenstaande aanpassingen hopen we op een  actiever gebruik van het park en zo ook het podium. We denken aan samenwerkingen met theater/bioscoop, (dans/muziek) scholen voor optredens en filmavonden. De overkapping van het podium zal in een latere fase worden besproken. Deze en het podium zouden we graag met Blind Walls willen versieren. Hiervoor is nu nog geen subsidiegeld. We houden het in de gaten.
Vrijwilligers gezocht!
Voor het onderhoud van een paar plekken met nieuwe planten en bloemen in het park zijn we nog op zoek naar vrijwilligers om een paar keer per jaar te helpen met onderhouden. Door bij
te dragen in onderhoud krijgt de wijk meer keuze in soorten en kleuren. Daarbij is het ook gezellig om met een groep bezig te zijn! Lijkt het je leuk om op deze wijze bij te dragen dan horen we het graag via haenenveldboeding@gmail.com.
ParkActief!
PARK-ACTIEF-PNG-3840px

Nieuws & agenda

verkeersstroom Breda Teteringen

Werkzaamheden Espakker en Aanstede – week 18

3 mei 2024

Zie Breda bericht

Lees verder

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder

11 april 2024

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder Vanaf maart is de Middenweg en een deel van de…

Lees verder

21 en 22 juni 2024 – Hittegolf festival

Op vrijdag 21 juni & zaterdag 22 juni 2024 vindt de 3e editie van het…

Lees verder

17 augustus 2024 – Dorpsmaaltijd en -borrel

Hebben jullie de datum al in je agenda staan? 17 augustus is het weer tijd…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!