Metamorfose Willem-Alexanderplein begint in februari: ‘Deze zomer genieten in het park’

Het definitieve ontwerp voor het Willem-Alexanderplein in Teteringen is klaar. De werkgroep gaat het plan dinsdag 14 december aan het dorp presenteren. Het plein dat nu vooral uit stenen bestaat, krijgt op initiatief van een bewonersgroep begin volgend jaar een parkachtige inrichting.

Vorig jaar oktober presenteerde de Werkgroep Willem-Alexanderplein de plannen voor de herinrichting van het dorpsplein, dat ten westen van de Oosterhoutseweg in Teteringen ligt. Het plein biedt al jaren een grauwe, troosteloze aanblik. Daar komt in 2022 verandering in. De Bredase gemeenteraad reageerde enthousiast op het plan van de werkgroep, dat zo’n 1,1 miljoen euro kost. Er werd direct geld voor vrijgemaakt. In samenspraak met de gemeente is in de loop van dit jaar een definitief ontwerp gemaakt. Nu dat klaar is, kan de aanbesteding nog voor kerst in gang gezet worden.

Bomen

Willem Raaijmakers, voorzitter van de werkgroep: ,,De verwachting is dat het werk in de eerste week van februari kan beginnen. Dat is mooi volgens schema, want we willen deze zomer al kunnen genieten in het nieuwe park.” Het park wordt iets ruimer dan het huidige plein, vertelt Raaijmakers: ,,Rondom wordt een halve meter van de weg bij het park getrokken. Daardoor krijgen zowel de bestaande bomen die blijven staan, als nieuwe bomen meer ruimte om te groeien.” Er worden zo’n dertig bomen weggehaald, waar geen of amper nog leven in zit. Daarvoor in de plaats worden nieuwe bomen aangeplant.

Hittegolf

In het park, wat straks het middelpunt vormt van het zorghart in dorp, komen naast wandelpaden een aantal beweegtoestellen. Voor de jeugd blijft het brandweerauto-speeltoestel, maar deze wordt wel opgefrist en verplaatst. Raaijmakers: ,,Er komt een nieuw klimtoestel bij en we krijgen een waterelement met speelfonteinen.”

Het dorp wordt dinsdagavond 14 december online bijgepraat over het definitieve ontwerp en de planning van de werkzaamheden. Deze zullen een groot deel van het voorjaar in beslag nemen. ,,Doel is dat Festival Hittegolf op 16 juni in het nieuwe park kan plaatsvinden.”

WA plein plan

Nieuws & agenda

verkeersstroom Breda Teteringen

Werkzaamheden Espakker en Aanstede – week 18

3 mei 2024

Zie Breda bericht

Lees verder

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder

11 april 2024

Afsluiting Middenweg – Lage Vuchtpolder Vanaf maart is de Middenweg en een deel van de…

Lees verder

17 augustus 2024 – Dorpsmaaltijd en -borrel

Hebben jullie de datum al in je agenda staan? 17 augustus is het weer tijd…

Lees verder

25 augustus 2024 – Dorpsloop

33e Dorpsloop Teteringen

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!