Bijna alle appartementen verkocht, bouw Scheperij start eind augustus

Van de 31 appartementen in het complex dat op de Scheperij in Teteringen komt, zijn er inmiddels 28 verkocht. Reden voor ontwikkelaar Cuore om de bouwstart aan te kondigen. Eind augustus wil de aannemer met het werk beginnen.

De verkoop van de nieuwbouwappartementen in het centrum van Teteringen is vlot verlopen. Net voor Kerstmis kwamen de woningen op de markt en een maand later werden de eerste handtekeningen al onder een aantal koopcontracten gezet. De woonruimtes variëren van 80 tot 116 vierkante meter, krijgen allemaal twee slaapkamers en een eigen buitenruimte. Bijzonder aan het project is de daktuin die de bewoners samen gaan delen.

Twintig jaar
De appartementen zijn onderdeel van een grootschaliger project, waarbij het centrumgebied aan de oostkant van het dorp wordt aangepakt. Ruim twintig jaar is er gesproken over een nieuwe invulling voor de Scheperij, waar jarenlang onder meer een supermarkt, snackbar en tankstation stonden. De nieuwbouw bestaat naast de 31 appartementen uit ruimte voor twee supermarkten en een dagwinkel en een locatie voor daghoreca, zoals een ijssalon of cafetaria.

Voorbereidingen
De komende maanden worden gebruikt om de locatie gereed te maken voor de bouw. De aannemer begint onder meer al met de aanleg van bouwstroom en een watervoorziening en het plaatsen van bouwketen en bouwhekken. Als de voorbereidingen goed verlopen kan in week 35 de bouw beginnen. De supermarkt op de Scheperij blijft tijdens de werkzaamheden aan de nieuwbouw bereikbaar. Als het project klaar is, verhuist de Jumbo naar het nieuwe onderkomen en wordt het oude pand gesloopt.

Scheperij

Nieuws & agenda

B&W Breda: Wachten op oplossing voor fileprobleem Teteringen heeft geen zin

25 juli 2023

Teteringen in het nieuws (BN DeStem, 24 juli 2023) De overlast van doorgaand autoverkeer in…

Lees verder

Brengt nieuw steenuilenkoppel bouwplan in gevaar?

25 juli 2023

Teteringen in het nieuws (BN DeStem, 18 juli 2023) Het licht voor plan Woonakker staat…

Lees verder

23 september 2023 – Kinderkledingbeurs

Op zaterdag 23 september, van 09.30 en 12.30 uur, is de super leuke kinderkledingbeurs weer.…

Lees verder

24 september 2023 – Schilderijen tentoonstelling in museum de Stee

Op zondag 24 september exposeert Jacqueline Engbersen haar schilderijen in museum de Stee. De kunstenaar…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!