Bijna alle appartementen verkocht, bouw Scheperij start eind augustus

Van de 31 appartementen in het complex dat op de Scheperij in Teteringen komt, zijn er inmiddels 28 verkocht. Reden voor ontwikkelaar Cuore om de bouwstart aan te kondigen. Eind augustus wil de aannemer met het werk beginnen.

De verkoop van de nieuwbouwappartementen in het centrum van Teteringen is vlot verlopen. Net voor Kerstmis kwamen de woningen op de markt en een maand later werden de eerste handtekeningen al onder een aantal koopcontracten gezet. De woonruimtes variëren van 80 tot 116 vierkante meter, krijgen allemaal twee slaapkamers en een eigen buitenruimte. Bijzonder aan het project is de daktuin die de bewoners samen gaan delen.

Twintig jaar
De appartementen zijn onderdeel van een grootschaliger project, waarbij het centrumgebied aan de oostkant van het dorp wordt aangepakt. Ruim twintig jaar is er gesproken over een nieuwe invulling voor de Scheperij, waar jarenlang onder meer een supermarkt, snackbar en tankstation stonden. De nieuwbouw bestaat naast de 31 appartementen uit ruimte voor twee supermarkten en een dagwinkel en een locatie voor daghoreca, zoals een ijssalon of cafetaria.

Voorbereidingen
De komende maanden worden gebruikt om de locatie gereed te maken voor de bouw. De aannemer begint onder meer al met de aanleg van bouwstroom en een watervoorziening en het plaatsen van bouwketen en bouwhekken. Als de voorbereidingen goed verlopen kan in week 35 de bouw beginnen. De supermarkt op de Scheperij blijft tijdens de werkzaamheden aan de nieuwbouw bereikbaar. Als het project klaar is, verhuist de Jumbo naar het nieuwe onderkomen en wordt het oude pand gesloopt.

Scheperij

Nieuws & agenda

Ook in 2024 weer een Avondvierdaagse in Teteringen!

4 februari 2024

In het afgelopen jaar hebben bijna 1000 deelnemers onder prima omstandigheden deelgenomen aan onze 46e…

Lees verder
verkeersstroom Breda Teteringen

Stoplichten bij Oosterhoutseweg gaan voortaan extra lang op rood

22 december 2023

Bron: Breda Vandaag De drukte op de Oosterhoutseweg is een probleem waar de gemeente Breda…

Lees verder

4 t/m 7 juni 2024 – Avondvierdaagse

De Avondvierdaagse Teteringen vindt plaats van 4 t/m 7 juni 2024. Inschrijven op 3 juni…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!