25 september 2023 – Peter van Assche: Heldhaftige pogingen om vanaf nul te beginnen

Op maandagavond 25 september ontmoeten we u weer graag voor een nieuwe avond Levenskunst Zuiderhout. Peter van Assche is te gast.

Heldhaftige pogingen om vanaf nul te beginnen
Architect en informatietheoreticus Peter van Assche zal vertellen over de manier waarop wij onze leefomgeving inrichten. Met inspirerende voorbeelden uit kunst, wetenschap en architectuur laat hij zien dat de logica waarmee wij ontwerpen en bouwen vaak is gebaseerd op achterhaalde aannames over ons en de wereld. Dat leidt tot onzinnige en weinig duurzame producten. De lezing gaat niet alleen over gebouwen, maar ook over het Antropoceen, de kunstenaar László Moholy-Nagy, de circulaire economie, woningen voor hobbits en het maken van broodroosters.

Met voorbeelden uit eigen praktijk laat Peter zien dat een andere manier van denken over systeemlogica leidt tot ontwerpen die toekomstbestendig, mooi en nuttig zijn. In de lezing komen woonhuizen aan bod, maar ook kantoren en woonbuurten, die zijn ontworpen met innovatieve of experimentele ontwerpstrategieën. De strategieën worden verduidelijkt met inspirerende historische en hedendaagse voorbeelden uit kunst, wiskunde en architectuur.

Van harte welkom!
De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in Park Zuiderhout. We vragen een bijdrage van € 5,- van iedere bezoeker, bij voorkeur pinnen aan de balie bij binnenkomst. Aanmelden is niet nodig.

Daghap
Voorafgaand aan de lezing kunt u vanaf 18.00 uur een hapje eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Zo maakt u van uw avond Levenskunst een compleet avondje uit. De daghap bestaat uit een hoofdgerecht en een voor- of nagerecht, afgestemd op het thema van de avond. Voorafgaand aan de voorstelling serveren we koffie. De kosten zijn €19,95 inclusief drankje. U kunt tot uiterlijk donderdag voorafgaand aan de lezing reserveren voor de daghap bij het serviceteam: serviceteam@parkzuiderhout.nl of 076 578 40 00. Als u komt eten, heeft u de mogelijkheid om alvast uw plaats in de zaal te reserveren.

Meer informatie
We houden u graag op de hoogte met de speciale nieuwsbrief van Levenskunst Zuiderhout. U kunt zich hiervoor aanmelden op onze website. Uiteraard kunt u ook navraag doen bij het serviceteam of een mail sturen naar levenskunst@parkzuiderhout.nl.

image390589

Nieuws & agenda

B&W Breda: Wachten op oplossing voor fileprobleem Teteringen heeft geen zin

25 juli 2023

Teteringen in het nieuws (BN DeStem, 24 juli 2023) De overlast van doorgaand autoverkeer in…

Lees verder

Brengt nieuw steenuilenkoppel bouwplan in gevaar?

25 juli 2023

Teteringen in het nieuws (BN DeStem, 18 juli 2023) Het licht voor plan Woonakker staat…

Lees verder

23 september 2023 – Kinderkledingbeurs

Op zaterdag 23 september, van 09.30 en 12.30 uur, is de super leuke kinderkledingbeurs weer.…

Lees verder

24 september 2023 – Schilderijen tentoonstelling in museum de Stee

Op zondag 24 september exposeert Jacqueline Engbersen haar schilderijen in museum de Stee. De kunstenaar…

Lees verder

Hoe kunnen we je helpen?

DT_beeldmerk_wit

Heb jij een vraag aan Dorpsraad Teteringen, wil je vrijwilliger worden of jouw bedrijf, evenement, activiteit of nieuwsartikel op onze website plaatsen? Vul het contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op!